Троє шахраїв вкрали у Міноборони 580 тисяч доларів на закупівлі військової амуніції, - прокуратура

msg-1133451516-5438
Фото: Офіс Генпрокурора

В Україні викрили трьох учасників злочинної групи, котрі заволоділи коштами Міністерства оборони у суму 580 тисяч доларів.

Про це повідомляють у Офісі Генпрокурора україни 30 серпня.

За дорученням відомства вони уклали договір між міністерством та постачальником військової амуніції із Туреччини на понад 16 мільйонів гривень.

Після підтвердження про перерахування грошей турецькій компанії, вони повідомили її керівників буцімто про наявність бахрейнської компанії 1000 військових балістичних жилетів IV рівня захисту і можливість їх термінової поставки для Міністерства оборони України.

Підозрювані переконали керівництво турецької компанії перерахувати частину коштів, отриманих від Міноборони на рахунки компанії з Бахрейну.

При цьому, всі троє затриманих є співзасновниками цієї бахрейнської компанії, а один з них - ще й директором. Учасники злочинної групи не мали намірів поставляти Міноборони військові балістичні жилети. Натомість заволоділи державними коштами в сумі 580 тис доларів США, які перерахувала турецька компанія, пояснюють прокурори.

Правоохоронцями проведено понад 20 обшуків, вилучено документи,гроші у сумі понад 17 млн грн, 400 тис доларів США та 100 тис євро.

Наразі трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайстві. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до цієї схеми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: