У Львові хірурги прооперували серце дворічного хлопчика через маленький розріз між ребрами

коронавірус лікарня

У Львові провели операцію на серці дворічного Захара з тимчасово окупованої Нової Каховки, розповіли у Першому медоб'єднанні Львова.

«Захарчик із Нової Каховки, яку росіяни захопили в перший день повномасштабного вторгнення. Чотири місяців із мамою та старшими братиком та сестричкою вони жили в окупації, а 1 липня нарешті змогли виїхати на підконтрольну Україні територію. Однією з причин покинути дім, за який так довго трималися, був діагноз Захара», - йдеться в повідомленні.

Кардіохірурги зробили її незвичним методом - через маленький розріз між ребрами. В малюка діагностували часткову атріовентикулярну комунікацію.

Простими словами - це отвір в перетинці між камерами серця та неправильно розвинений мітральний клапан. Кров циркулює неправильно, перевантажуючи легені. У ранньому віці вада дитину не турбує, та, якщо її не усунути, всерйоз загрожує серцевою недостатністю.

Аби Захарчик швидше відновився після втручання, робити його вирішили у некласичний спосіб - бокову торакотомію: замість розрізу грудної клітки, зробили маленький розріз між ребрами. Через нього усунули дефект легеневої артерії та зробили пластику клапана.

Операція минула успішно. Вже наступного для з реанімації дитя перевели до мами в палату, а за три дні – виписали до тимчасового додому, кажуть лікарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: