Окупанти заливають бетоном тіла загиблих у Драмтеатрі маріупольців, а через трупний запах вони не можуть працювати - мерія

msg-1193450264-10784

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області росіяни ремонтують драматичний театр, на який скинули бомби ще в березні, однак загарбники не можуть працювати без хлорки, адже трупний запах заважає вчасно приступити до реконструкції.

Про це пише міськрада міста, посилаючись на російського журналіста-опозиціонера Олексія Невзорова.

За даними останнього, про це йому розповіли будівельники із пітера, котрі поїхали відбудовувати Маріуполь.

«Мені пишуть старі приятелі з колишнього пітерського життя. Це будівельники, котрі подались до Маріуполя заробляти великі гроші на відбудові. Розповідають, що тиждень б'ють байдики, адже окупанти не привозять хлорки, без якої ніяк. Де велика кількість трупів (у театрі) там потрібна хлорка і тільки після цього заливатимуть бетон. Якщо просто заливати його на трупів, то сморід пробивається навіть крізь товстий шар бетону. Коли знаходимо скупчення загиблих, то росіяни наказують мовчати і не витягувати трупів, а тихо бетонувати», цитує його мерія.

За даними української розвідки, російські літаки прицільно скинули на будівлю театру дві 500-кілограмові авіаційні бомби 16 березня.

За даними розвідників, на момент завдання удару в ньому перебували до 1000 цивільних. Переважна більшість із них – жінки та діти, які переховувались від російських обстрілів.

За різними оцінками під час удару там загинуло від 300 до 700 людей. Точну оцінку наразі дати неможливо, оскільки окупанти не давали змоги рятувальникам підійти до руїн, уточнює ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: