Глава МЗС Данії пообіцяв нову оборонну допомогу Україні

thumb_182001_820_360_0_0_auto

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова МЗС Данії Єппе Кофод обговорили відновлення та подальшу підтримку нашої держави.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Денис Шмигаль подякував Єппе Кофоду за черговий візит і підкреслив, що відвідання Києва у перші місяці повномасштабної війни стало дуже важливим сигналом підтримки з боку Данії.

«Данія і надалі залишається нашим надійним партнером. Ми високо цінуємо всебічну підтримку, зокрема у сфері постачання військових технологій та зброї, у сфері надання гуманітарної допомоги, створення відповідних місць для лікування поранених людей в Україні», — відзначив Прем’єр-міністр.

Глава українського Уряду зауважив, що постачання зброї є для України сьогодні завданням номер один, щоб захистити країну та європейські кордони. Тож Прем’єр-міністр висловив вдячність Данії за підтримку виділення ЄС відповідної військової допомоги на суму 1,5 млрд євро.

Крім того, Денис Шмигаль та Єппе Кофод обговорили питання постачання газу в контексті нещодавньої зустрічі голів урядів північноєвропейських країн і Німеччини, а також ситуацію на Запорізькій АЕС. Прем’єр-міністр наголосив, що Україна понад 30 років відповідально управляла п’ятьма атомними електростанціями.

«Зараз, упродовж цієї війни, росія захопила Запорізьку АЕС і створює високі ризики на станції. Російські війська не мають культури поводження з ядерними об’єктами. І це велика загроза для нас, Європи та світу. Сьогодні місія МАГАТЕ має відвідати станцію. Розраховуємо, що це буде перший крок до повної демілітаризації ЗАЕС», — відзначив Денис Шмигаль.

Окремо Прем’єр-міністр подякував Данії за співпрацю у сфері державно-приватного партнерства, зокрема в контексті залучення приватних інвестицій в Україну в наступні роки.

«Після Конференції в Лугано, де ми презентували План відновлення України, ми консолідували країни для обговорення того, як ми будемо відбудовувати нашу державу. Зараз ми маємо реалізувати першу частину — відновлення критичної інфраструктури. Обговорюємо з партнерами, як реалізувати це в найкоротші терміни», — сказав очільник Уряду.

Міністр закордонних справ Данії подякував Україні й українцям за те, що вони боряться за свою свободу і за свободу всіх у Європі. Єппе Кофод підкреслив, що Данія буде підтримувати Україну й надалі, як у військовій сфері, так і у відновленні. Зокрема, вже готується новий пакет допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: