Україна отримає від Британії техніку для виявлення російських мін

303951645_398508755795542_8898966819525466037_n
Фото: Генштаб

Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії офіційно повідомило, що передає підводні безпілотні мінні мисливці, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію.

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України першого вересня.

Ідеться про шість автономних мінно-пошукових апаратів. Три з них будуть надані зі складів ЗС Сполученого Королівства, а ще три будуть придбані у промисловості

Протягом найближчих місяців десятки військовослужбовців ВМС ЗСУ навчаться користуватися безпілотниками, перший курс уже розпочато.

У пресслужбі Генштабу ЗСУ зауважили, що росія використовує продовольство як зброю, знищуючи українське сільське господарство та блокуючи чорноморські порти країни, щоб перешкодити експорту. Невелика кількість кораблів, що перевозили зерно, покинула Україну після того, як у липні ООН уклала угоду щодо дозволу на експорт продовольства. Але спробам вивезти продовольство з країни продовжують заважати морські міни, залишені російськими військами вздовж узбережжя України.

«Не можна дозволити цинічним спробам росії вимагати викуп за світові запаси продовольства. Це життєво важливе обладнання та підготовка допоможуть Україні зробити свої води безпечними, допомагаючи налагодити шлях зерна до решти світу та підтримуючи Збройні сили України у прагненні захистити своє узбережжя та порти», - заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес.

Королівський флот також навчає українських моряків керувати тральщиками-шукачами мін класу «Сендаун».

Підводний безпілотний дрон - легкий автономний апарат, призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС ЗС України могли їх знищити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: