Українські підприємства, які через війну переїхали на Львівщину, створили 5 тисяч робочих місць

A person at a desk using a stamp or corporate seal on documents
Реєстрація бізнесу / astraea.com.ua

З початку повномасштабної війни на Львівщину релокувались 205 підприємств. Вони створили майже 5 тисяч робочих місць.

Про це розповів очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький на пресконференції «Пів року війни: фронт  і тил» на брифінгу першого вересня.

З його слів, підприємства, які переїхали, працюють у галузях: машинобудування, легка промисловість, металообробка, будівництво,  медицина, торгівля тощо. Це виробництва з Донецької, Харківської, Київської, Запорізької, Чернігівської, Миколаївської, Одеської областей. 

Максим Козицький додав, що фахівці розробили обласну програму підтримки релокованого бізнесу, залучили  іноземні компанії. Програма працює через три інструменти: безповоротна фінансова допомога релокованим виробничим підприємствам, ваучерна підтримка на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротна фінансова допомога на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

«Так, безповоротна фінансова допомога виробничим підприємствам, які релокувались, становить 100 тис. гривень за умови, що підприємство перереєструється на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис. грн, якщо створить не менше ніж 20 нових робочих місць», – наголосив Максим Козицький.

Для підтримки мікро- та малого бізнесу, а також експортерів Львівської області на час воєнного стану передбачена ваучерна підтримка: не більше 50 тис. грн на маркетингові ваучери; не більше 80 тис. грн на ваучери для сертифікації продукції. 

Третє завдання покликане підтримати підприємства Львівської області в галузі харчової, легкої, машинобудівної промисловості. Таким підприємствам також можуть надавати безповоротну фінансову допомогу у розмірі не більше 500 тис. грн на закупівлю обладнання.

 «19 релокованих підприємств вже отримали фінансову підтримку в розмірі 100 тис. грн від Львівської ОВА. 2 релокованих підприємства отримали фінансову підтримку в розмірі 500 тис. грн від Львівської ОВА», – зазначив очільник ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: