Чоловік поширював кремлівську пропаганду у групі «Львівська народна республіка»

whatsapp-image-2022-08-31-at-121430

Львів'янинову повідомили про підозру через поширення російської пропаганди у соцмережах. Він також виправдовував російське вторгнення в Україну в групі «Львівська народна республіка».

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України першого вересня.

У соцмережах підозрюваний зі своїми спільниками вів підривну інформаційну діяльність проти України, висловлювався на підтримку країни-агресора, глорифікуючи «досягнення» влади рф.

Окрім того, на замовлення російської сторони він здійснював адміністрування забороненого веб-сайту «ВосходИнфо», який пов’язаний із лідером так званої «ДНР», а також ряд інших веб-ресурсів, на яких поширював проросійські маніпулятивні матеріали з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі, зміни меж території України, деморалізації армії, формування передумов для соціальної напруги та дискредитації чинної влади України.

Також, маючи проросійські погляди, він заперечував обстріли зс рф мирного населення та підтримував мету так званої «спецоперації» проти українського народу.

Під час обшуків за місцями проживання підозрюваного правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності та співпраці з окупантами на комерційній основі.

Наразі львів’янину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: