Львівські перевізники боргують місту понад мільйон гривень штрафів

маршр
фото з архіву

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР озвучили інформацію щодо штрафних санкцій, накладених за порушення перевезень пасажирів на автобусних перевізників, які працюють у Львові.

Як доповів Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради, ЛК АТП №1 і ТзОВ «Успіх БМ» повністю оплатили накладені на них штрафи. Натомість приватні перевізники концерну «Екопастранс» (ТзОВ «Міра і К», «АТП-14 630» ТзОВ «Фіакр Львів») заборгували місту 1 млн 140 тис. грн, повідомляє пресслужба ЛМР.

«З 2018 до 2022 року ми складали акти за виявлені порушення і накладали штрафи на перевізників за недотримання умов договорів на перевезення. В основному це було недотримання графіків руху та за санітарно-технічний стан транспортного засобу.

По комунальному АТП №1 у нас є повна сплата штрафів. Також приватник ТзОВ «Успіх БМ» оплатив усі штрафи за складеними актами.

Натомість заборгованість мають три перевізники концерну «Екопастранс». Управління транспорту з ними постійно комунікує, неодноразово скеровували свої вимоги до них, зверталися з позовними заявами до суду, щотижнево проговорюємо і розбираємо скарги мешканців на Гарячій лінії. Відтак, це дало можливість забезпечити сплату 600 тис. штрафних санкцій. Однак не оплаченим залишається 1 млн 140 тис. грн. Впродовж сьогоднішнього дня вони мають оплатити 450 тис. грн. Перші платіжки вже прийшли. Також ми узгодили, що до кінця року розтерміновуємо залишок заборгованості у розмірі 690 тис. грн», - доповів Олег Забарило.

Причину заборгованості оплати штрафів приватні перевізники пояснювали початком війни, ростом вартості пального та зменшенням пасажиропотоку. Та, як наголосив Олег Забарило, враховуючи нещодавнє підвищення тарифу та виплату перевізникам компенсації за пільговий проїзд, перевізники почали поступово сплачувати штрафи.

Повністю оплатити заборгованість пообіцяли до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: