Міністр культури України не розуміє, чому письменники вимагають закрити музей Булгакова у Києві

g4naV
Музей Булгакова у Києві

Міністр культур та інформаційної політики Олександр Ткаченко не розуміє, чим «завадив» Національній спілці письменників музей Булгакова у Києві, закриття якого вони ініціювали.

Про це глава відомства заявив під час брифінгу 2 вересня, пише Життя.

Міністр, коментуючи відповідне звернення Спілки, заявив, що музей російського письменника у центрі столиці «точно» закривати не треба. Аргументував свою позицію Ткаченко тим, що Міхаіл Булгаков – «киянин».

«Мені дивно було прочитати заяву спілки письменників. Чим завадив музей Спілці письменників – не знаю. Булгаков киянин. Так, у нього були в деяких його творах, художніх, підкреслюю, творах, репліки певних героїв щодо визвольних змагань України на початку 20-го століття.

Але думаю, що музей тут точно не винен. Ні музей, ні пам’ятник. Я думаю, що спілці є чим займатися, ніж вирішувати питання музею Булгакова. Позиція очевидна – точно не варто чіпати», – наголошує глава Мінкульту.

Нагадаємо, 31 серпня, спілка письменників України заявила про недопустимість функціонування в Києві музею російського письменника Михайла Булгакова, який ненавидів Україну і паплюжив її у своїх творах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: