Як підготувати квартиру до зими: поради для мешканців багатоквартирних будинків

image (8)

Попри те, що підготовка до важкої зими серед комунальних служб іде повним ходом, важливо перестрахуватися та підготуватись до можливих холодів.

Як облаштувати квартиру так, щоб не втрачати тепло та кошти - читайте у матеріалі. 24 канал з'ясував, як зберегти тепло у домівці, яка розташована в багатоквартирному будинку.

Не закривайте батареї

Щоб кімнати прогрівалися рівномірно та отримували більше тепла, не заставляйте батареї чи радіатори іншими речами. Те саме стосується і штор, і тюлів, які вбирають в себе тепло та не пропускають теплі хвилі до приміщення.

Батарея

Не перегрівайте приміщення

Щоб зекономити на теплі, варто не перегрівати зайвий раз приміщення, у яких ви не знаходитеся. Так само не варто прогрівати до високих градусів житлові кімнати та вітальні – через це взимку ви ризикуєте частіше хворіти на застуду.

Замість постійного та потужного обігріву краще просто тепліше одягнутись – так ви не тільки зекономите сотні гривень за комунальні послуги, але і будете тримати свій імунітет у тонусі.

Тепло

Закривайте двері у під'їзд

Значна частина тепла може виходити через спільні коридори та під'їзди, якщо в них відкриті вікна чи вхідні двері.

На зиму варто щільно закривати входи і виходи, щоб зайве тепло з квартир не виходило. На холодну пору можна також утеплити рами вікон та дверей за допомогою скотчу чи будівельної піни.

Звичайно, варто ставити вікна на провітрювання, але треба домовитися з сусідами, аби контролювати час провітрювання.

Перевірте вікна

Майже половина тепла, яке продукують батареї, просто зникає через погану герметику вікон. Ретельно перевірте ваші вікна, чи немає у них шпарин та тріщин, через яке "тікає" тепло.

Потурбуйтеся про теплоізоляцію за допомогою скотчу та фольги. Якщо це не допомагає, можна скористуватися монтажною піною.

Вікно

Використовуйте фольгу

Щоб більше тепла поступало безпосередньо до приміщення, а не йшло в стіну, помістіть на стінку за батареєю лист фольги.

Такий простий лайфхак може заощадити до 20 відсотків тепла.

Фольга

Поставте жалюзі на вікна

Металеві жалюзі можуть зарадити втратам тепла у квартирі. Річ у тім, що через скло йде значна кількість теплого повітря, тож скляні поверхні, які виходять на вулицю, необхідно ізолювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: