ЗСУ працюють системно, є хороші новини: у Зеленського заінтригували успіхами України на полі бою

image (10)
Фото 24 каналу

Контрнаступ ЗСУ продовжується, зокрема на Півдні точаться важкі бої. Українські політики та військові натякнули, що наші воїни мають певні успіхи на цьому напрямку, проте наголошують на тиші.

У деяких населених пунктах українські воїни вже встановлюють українські прапори. Проте назви населених пунктів не можна оприлюднювати до офіційних повідомлень Генштабу.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак сказав, що наступ ЗСУ відбувається "крок за кроком". Зокрема він поділився фото, як наші ЗСУ встановили прапор над одним із населених пунктів Херсонщини.

Також він опублікував фото артилериста з 53 окремої механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, який тримає у руках кавун.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук зауважив, що на Півдні зараз спекотно. Він наголосив, що навіть якщо вам відомо про наступ Збройних Сил України на Півдні, необідно мовчати.

"Спекотний Південь. Бачиш. Знаєш. Мовчиш. Бо лише після повідомлення Генштабу!!! Тримаємо стрій і разом до Перемоги!", – написав Братчук.

Тож, навіть якщо вам на це хтось "дав добро", оприлюднювати назви населених пунктів потрібно лише після офіційних повідомлень Генерального штабу ЗСУ.

Раніше радник глави ОП Михайло Подоляк чітко й простими словами пояснив, чому так важливо зберігати тишу до оприлюднення офіційних повідомлень Генштабу. Навіть якщо наші військові закріпилися на позиціях.

У такому випадку російське стратегічне командування просто не розуміє, куди саме потрібно відправляти резерви й з якого ж боку буде надалі прорив, куди потрібно відправляти підмогу. Тож важливо зберігати тишу щодо будь-якого населеного пункту, про який вам відомо.

Якщо ж всі гудітимуть про те, у якому напрямку йде ЗСУ, росія концентруватиме там велику кількість артилерійської спроможності, що завдасть українській армії значної шкоди. А насамперед – бійцям. Пам'ятаємо, що одне з ключових задач ЗСУ – зберегти життя людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: