Понад 700 тисяч українців не зробили друге щеплення проти коронавірусу

вакцинація
Фото (ілюстративне), з відкритих джерел

В Україні за час вакцинальної кампанії проти коронавірусу щеплення від недуги вже отримали понад 16 мільйонів громадян. Повністю імунізувались, себто отримали обидві обов'язкові дози препаратів, понад 15 мільйонів. Водночас з відомих причин багато українців не завершили курс вакцинації та не отримали бустер.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України у вівторок, шостого вересня.

Там зазначили, що нині близько 744 тисяч громадян не отримали другу дозу, а майже 13,3 млн - першу бустерну.

«Від початку вакцинальної кампанії щеплено 16 мільйонів 38 тисяч 746 людей, з них дві дози отримали 15 мільйонів 295 тисячі 160 людей, першу бустерну дозу – 2 мільйони 9 тисяч 824 особи, другу бустерну дозу – 16 тисяч 795 людей», - це дані відомства.

У МОЗ знову повернулись до оприлюднення статистики захворюваності на коронавірус, яку не показували у зв'язку із повномашстабним російським вторгненням в Україну.

Тепер, кажуть у відомстві, дані з'являтимуться раз на тиждень. Останнім часом кількість нових випадків недуги в Україні помітно зросла. Упродовж тижня, що минув, зафіксували понад 16 тисяч хворих з коронавірусом.

У той же час щеплення від недуги отримали понад 50 тисяч українців.

«Нагадуємо про необхідність захистити себе перед традиційним зростанням кількості випадків захворювання. Адже вакцинація — це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби», — наголошує МОЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: