Прикарпатець організував ботоферму, яка співпрацювала із рф

msg-1133451516-5621

На Прикарпатті викрили ботоферму, організатор якої, мешканець Калуського району, співпрацював із рф, повідомили в Офісі Генпрокурора у вівторок, шостого вересня.

Там зазначають, що через так звані «потужності» ботоферми відбувалося спотворення інформаційного простору в інтересах ворожої пропаганди.

За даними слідства, громадянин співпрацював з великою російською платформою, яка надає незаконні послуги оренди чужих телефонних номерів для створення фейкових акаунтів у соцмережах, месенджерах, відеохостингах та електронних гаманцях. 

Через спеціалізований Telegram-канал він домовився з російською стороною про співпрацю та отримав детальні інструкції, як запустити роботу ботоферми. Йому надали необхідне програмне забезпечення, а технічне обладнання для функціонування ботоферми він придбав сам. 

 Експертиза засвідчила, що підозрюваний використовував SIM-банки, які дають можливість «гарячої» заміни сімкарт та підміни міжнародних ідентифікаторів мобільного обладнання, відомих як IMEI, для приховування своєї протиправної діяльності та уникнення блокування оператором.

Нині підтверджено використання 10,7 тисяч сім-карт одного з українських мобільних операторів. В результаті порушення маршрутизації міжнародного трафіку з використанням цих сім-карт оператору завдано матеріальну шкоду на майже 300 тис грн.  

Чоловікові повідомлено про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем та мереж електрозв'язку, що призвело до витоку та підробки інформації, спотворення процесу обробки інформації, порушення встановленого порядку її маршрутизації, що заподіяло значну шкоду (ч. 2 ст. 361 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: