Шольц блокує постачання в Україну ста німецьких танків, - ЗМІ

Олаф Шольц
фото з відкритих джерел.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц блокує постачання Україні 100 сучасних німецьких танків Leopard 2A7 навіть попри те, що компанія-виробник готова їх виготовити для українців.

Про це повідомило Welt, посилаючись на заяви джерел в українських урядових колах.

Видання пише, що глава українського уряду Денис Шмигаль під час візиту до Німеччини просив Шольца схвалити постачання Києву цих танків. Українська сторона зазначила, що танки може постачати безпосередньо німецька промисловість.

Таку ідею у квітні також пропонувала компанія-виробник танків Krauss-Maffei Wegmann. Там повідомили, що готові поставити в Україну сотню танків, запчастини та навчальні модулі для солдатів за 1,55 мільярда євро.

Танки мали почати надходити в Україну через 36 місяців після підписання контракту. Вся партія мала надійти протягом 65 місяців.

Втім, німецьку журналісти пишуть, що Шольц так і не взяв на себе зобов'язань щодо схвалення постачання цих танків. За даними українських урядовців, розмова Шмигаля із Шольцем була «загальною і невизначеною», а в німецького канцлера не було «взагалі ніякого бажання» змінити негативну позицію щодо постачання танків.

Канцеляція Шольца заявила журналістам Welt, що продовжить підтримувати Україну у військовому, політичному, гуманітарному та фінансову планах. «Ми просимо вас зрозуміти, що ми зазвичай не повідомляємо про конфіденційні обговорення», — прокоментували там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: