Для учнів Львівщини вперше придбають «Школярики», які забрали на потреби ЗСУ, за кошти обласного бюджету

завантаження

З обласного бюджету виділили 55,7 мільйонів гривень, щоби придбати «Школярики» для навчальних закладів Львівщини замість тих, які забрали на потреби війська.

У обласній військовій адміністрації пояснили, що шкільні автобуси закуплять завдяки тому, що Кабмін розглянув пропозицію відомства та вніс зміни до постанови. Тепер Львівщина - єдина в Україні планує централізовано закупити автобуси за власні кошти.

З обласного бюджету на це уже виділили 55,7 мільйонів гривень. Це перший транш.

До 24 лютого шкільний автопарк нашої області налічував 410 автобусів. Близько ста «Школяриків» вилучили на потреби військових, ще майже у сотні завершується термін експлуатації. Станом на сьогодні на Львівщині є потреба у закупівлі 174 шкільних автобусів, зокрема 11 спеціалізованих – для дітей з особливими освітніми потребами.

ОВА готова профінансувати до 50% від загальної вартості автобусів. Наразі понад 60 територіальних громад Львівщини, які готові надати співфінансування, звернулись у Львівську ОВА щодо потреби у шкільних автобусах.

До кінця тижня Львівська ОВА очікує на інформацію від громад про кількість «Школяриків» та їхні потреби у співфінансуванні. Від цього буде залежати сума наступного траншу з обласного бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: