В угорському підручнику з географії знайшли антиукраїнську пропаганду

школа
Ілюстративне фото. Архів ІА Дивись.info

В Угорщині створили шкільний підручник із георгафії, який переповнений антиукраїснькою пропагандою та неправдивими фактами, що є підставою «запрограмувати» дітей на вороже ставлення до України.

Про це повідомляє «Європейська правда» сьомого вересня.

Підручник розроблений державним центром OFI та є обов’язковою навчальною книжкою для учнів в Угорщині.

У навчальній книзі йдеться про те, що більшість населення країни — українці, але у східній частині — «значна частка росіян», а на Кримському півострові «вони складають більшість». Про кримських татар автори книжки не згадують.

У підручнику дітей переконують, що війна в Україні громадянська, причетність росії взагалі не згадується.

«Дві східнослов'янські мови (російська, українська) подібні. У частинах країни, населених росіянами, п'ята частина населення розмовляє змішаною російсько-українською мовою. Попри це, дві етнічні групи часто ворогують одна з одною. Їхнє протистояння також спровокувало збройний конфлікт за Кримський півострів», — йдеться у книжці.

Ці речення супроводжуються малюнком, на якому Україну розривають російський ведмідь та чоловіки з символами США та Євросоюзу. У школярів запитують: «Кому має належати Україна?»

Крім того, учнів переконують, що здоров'я у населення погане, Україна нібито може розраховувати на найнижчу тривалість життя на континенті. І загалом, на думку авторів, населення країни скорочується через природні причини та еміграцію. Також кажуть, що загальна економічна ситуація несприятлива, особливо для угорців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: