На Львівщині можуть посилити карантин через звільшення захворюваності на ковід

карантин
Фото: архів ІА Дивись.info

На Львівщині можуть посилити обмежувальні заходи через різке збільшення хворих на коронавірус. Упродовж останніх двох тижнів вона зросла на 25%.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я військової адміністрації регіону Орест Чемерис, цитує його на брифінгу 9 вересня ІА Дивись.info.

Він каже, що нині у лікарнях перебують 270 людей, здебільшого це літні люди, або ті, у кого супутні захворювання.

«Зважаючи на те, що всі обмеження, які пов’язані з карантином, мають рекомендаційний характер, не можемо виключати, що у разі збільшення хворих, повертатимемось  від рекомендацій до більш примусових заходів», – пояснив чиновник.

Водночас закликав мешканців вже зараз дотримуватися простих рекомендацій. Ідеться про гігієну рук та уникнення масових скупчень людей.

Тим часом недугу найчастіше підхоплюють невакциновані, розповіла Наталія Іванченко, яка є керівницею Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«Вакцинація дієва, вона захищає населення від важких форм захворювання та загостреного перебігу. Ми вважаємо захищеними тих людей, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу як основний вакцинальний комплекс. В області понад мільйон сто людей вакцинували однією дозою та понад мільйон сто людей – двома. Людині, у якої минуло 6 місяців від моменту отримання другої дози, потрібно зробити бустерну», – сказала фахівчиня, додавши, що в області тільки 123 тисячі людей зробили бустер.

Каже, що мешканцям віком понад 60 років та тим, хто має низку захворювань, потрібно через чотири місяці після першої бустерної дози отримати другу.

«Львівщина забезпечена вакцинами CoronaVac, Johnson. Вакцина Pfizer є не у всіх медичних закладах, але ми очікуємо, що найближчим часом отримаємо. Зазначу, що найбільш активно вакцинувалось в області населення віком 25-45 років», – розповіла Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: