В окупантів залишилося мало «Іскандерів», натомість вони випускають по Україні радянські ракети, які варто утилізувати

ракета
Ілюстрація

У російській армії нині залишилося менш ніж 200 «Іскандерів». Щоб заощаджувати їх, окупанти випускають по Україні старі ракети С-300, котрі треба утилізувати.

Про це заявив представник Головного управлінні розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у подкасті УП та Центру оборонних стратегій «(не)Безпечна країна».

Він розповів, що востаннє ворог випускав «Іскандер» у серпні, коли застосовували його в район Києва. Стріляли із території білорусі.

«Кількість ракет залежить від того, що зараз застосовує рф. Ми порахували С-300 – це ракети, які перебувають на зберіганні уже більше 30 років, а більшість з них років 35-40. Це по суті ракета, яку необхідно виводити з бойового складу. Їх близько 7 тисяч.

Дуже просто тоді робити утилізацію. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки», - зазначив Скібіцький.

Системи «Калібр», за підрахунками, вони могли виробляти в рік 150-180 ракет. І той запас, який у них є, вони уже бережуть, тому що близько 70% комплектуючих не російського виробництва, зазначив представник воєнної розвідки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: