Після успіхів на Харківщині, ЗСУ може витіснити окупантів з інших територій, - розвідка США

301592653_395123642800720_4136413911009832907_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області, українські захисники можуть витіснити російські війська з інших територій України, які були окуповані в лютому теперішнього року.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на представників розвідки США.

За лічені дні українські сили повернули собі майже всю Харківську область. За словами офіційних осіб, швидкість виведення окупаційних сил, схоже, приголомшила російські війська та командирів.

«У росіян проблеми. Тепер питання полягає в тому, як росіяни відреагують, але їхня слабкість була викрита, і у них немає значних резервів живої сили чи техніки», - сказав американський чиновник.

Інший чиновник розповів, що українські сили обережно просуваються вперед та закріплюють свої успіхи, а окупаційні війська РФ усвідомили, що їм не вистачає зброї та живої сили для утримання міст та сіл на північному сході України. Деякі російські війська кинули танки, бронемашини та боєприпаси під час втечі.

Чиновники скептично поставилися до того, що кремлівський диктатор Володимир Путін, який чинить опір оголошенню мобілізації, вдасться до крайніх заходів, таких як застосування хімічної чи тактичної ядерної зброї.

Крім того, деякі чиновники попередили, що РФ все ще має можливість перегрупуватися і завдати удару у відповідь.

Співрозмовники WP вважають, що очікувати на прорив українських військових можна і в районах Херсона та Маріуполя, проте військові дії в цих регіонах вже призвели до серйозних втрат з української сторони. Сили України заявили, що їм не вистачає артилерії, необхідної для вибивання російських військ, які краще оснащені і укріплені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: