росіяни готують нові провакації на Запорізькій АЕС, - розвідка

заес

російські окупанти готують чергові обстріли Запорізької атомної електростанції, що в Енергодарі. Є ймовірність, що ворог цілиться й на інші атомні станції.

Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Справді, є інформація про певну підготовку чергових провокацій та обстрілів Запорізької станції, про те, що особовий склад агресора має план перебування в укритті під час своїх сигналів, тобто є переміщення техніки, є систематична діяльність із пошкодження ліній електропередачі, яких зараз залишилося лише кілька, які поєднують ЗАЕС із українською енергосистемою», - зазначив він.

І додав, що окупанти після захоплення станції «побачили певну безкарність з боку міжнародної спільноти, і це масштабують на всю енергетичну систему України, готуючи таким чином відверту гуманітарну катастрофу і кризу напередодні зими».

«Ми вже можемо говорити, на жаль, не лише про Запорізьку АЕС. російський агресор систематично, методично обстрілює всю енергетичну інфраструктуру України, і це, безперечно, може вплинути зрештою і на інші атомні об'єкти – на інші атомні станції», – сказав Андрій Юсов.

Він додав, що останні удари по енергетичній системі та критичній інфраструктурі України – це планомірні дії агресора, і цілком можливо уявити й інші сценарії. Україна, зі свого боку, до цього готується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: