Ситуація «вкрай напружена»: що відомо про загострення між Вірменією та Азербайджаном

2ab2d99-d0cc350-gettyimages-519377228--1-

У ніч проти 13 вересня в Міністерстві оборони Вірменії звинуватили Збройні сили Азербайджану в обстрілах їхніх позицій за трьома напрямками. Зі схожою заявою виступили й у відомстві Азербайджану.

В останньому заявили, що підрозділи збройних сил Вірменії здійснили диверсії на Дашкесанському, Кельбаджарському та Лачинському напрямках азербайджано-вірменського державного кордону.

На кордоні розпочалися бойові дії. Тоді ж прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян зідзвонився з російським диктатором володимиром путіним.

У Міноборони Азербайджану повідомили, що унаслідок боїв є втрати серед особового складу з обох сторін, а також пошкоджена військова інфраструктура та техніка. У вірменському відомстві це також підтвердили.

Уночі ситуацію оцінювали як «вкрай напруженою». Була стрілянина.

«Єдиною державою-агресором і окупантом в регіоні є Республіка Вірменія. Присутність особового складу і техніки збройних сил Вірменії в карабаській економічній зоні Азербайджану продовжується. У відповідь на широкомасштабну провокацію Вірменії азербайджанська армія застосовує локальні контрзаходи, вогневі точки нейтралізовані», - заявили в Міноборони Азербайджану, звинувативши Вірменію в ескалації конфлікту.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним і наголосив йому «на важливості адекватної реакції міжнародної спільноти». Також Пашинян розмовляв з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Після засідання Ради безпеки, Пашинян заявив про рішення щодо офіційного звернення рф до ОДКБ та Ради безпеки ООН, задля реалізації положень Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу щодо агресії проти суверенної території Республіки Вірменія».

Вранці 13 вересня місцеві ЗМІ повідомили про відновлення режиму припинення вогню між Азербайджаном та Вірменією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: