кремль вперше визнав поразку у війні проти України, але відступ окупантів із Харківщини спонукатиме до мобілізації у рф, - ISW

image (1)
Знищена техніка окупанта

Вперше із початку повномаштабного вторгнення рф визнала свою поразку на полі бою на Харківщині. Перед цим окупанти називали свої відступи зімною пріоритетів чи «жестом доброї волі»

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Офіційні представники кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки росії в Харківській області. Це відрізняється від попередніх повідомлень росії про перебільшені чи фейкові успіхи російської армії з обмеженою кількістю подробиць.

У кремлі раніше не визнавали своєї поразки у битві за Київ, називаючи свій відступ бажанням поставити пріоритетом захоплення Донбасу, а вихід з «острова Зміїний» називали «жестом доброї волі». Міноборони рф спершу запропонувало подібне пояснення відступу з Харкова: російські сили виводять нібито для перегрупування. Але такі заяви наштовхнулися на критику в росії.

Незважаючи на визнання поразки, нині у кремлі працюють над зняттям із російського диктатора путіна будь-якої відповідальнсоті за відступ. У втрати майже всієї Харківщини хочуть звинуватити недостатньо поінформованих військових радників з оточення путіна.

«Визнання кремлем поразки на Харківщині показує, що путін бажає і здатний визнати та навіть прийняти поразку росії принаймні за деяких обставин і зосередитися на тому, щоб відвести провину від себе», — зазначають аналітики.

У Інституті кажуть, що кремль може використати поразку на Харківщині для того, щоб активніше мобілізовувати нових бійців. Ймовірно, відступ окупантів може викликати «занепокоєння та патріотизм» серед росіян та спонукати активніше брати участь у війні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: