У Запоріжжі ворожа агентка вигадала історію із волонтерством, щоб шпигувати за ЗСУ

вбивство
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

У Запоріжжі затримали російську агентку, яка приїхала до міста, мовляв, щоб волонтерити, втім виконувала завдання рф - шукала дислокації підрозділів української армії.

Про це повідомили у Службі безпеки України у середу, 14 вересня.

Ця мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами рф ще на початку повномасштабного вторгнення.

Від свого російського «куратора» вона отримала позивний «007» та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.

Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою. На тимчасово окупованій території вона, через свої особисті зв’язки, збирала установчі дані на учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення.

Наступне вороже завдання агентки було налагоджувати контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя.

Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Телеграм-канал, розповіли у СБУ.

Їй повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: