Уперше в Україні 5-річний син врятував життя своєму батькові, ставши донором кісткового мозку

302562895_3152898248354224_1264759082963028218_n
Фото: НДСЛ Охматдит

П'ятирічний Макар із Харкова врятував життя свого тата, ставши донором кісткового мозку. Таку операцію провели в Україні вперше.

Про це повідомили у Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит».

Харківська родина — Олексій, Олена та 5-річний Макарчик — свою боротьбу почали у листопаді торік. Тато отримав діагноз апластична анемія. В Охматдиті діагноз скоригували на мієлодиспластичний синдром (МДС). Олексію потрібна була трансплантація кісткового мозку, розповіли медики.

«Після початку повномасштабного вторгнення росії фахівці Охматдиту ухвалили безпрецедентне рішення: двері найбільшого українського дитячого шпиталю відчинили для усіх пацієнтів, незалежно від віку. НДСЛ «Охматдит» отримав ліцензію на проведення трансплантації кісткового мозку для дорослих. Тоді ж родина і приїхала до Києва. В світі не було жодного сумісного донора і маленький син запитав: «а я можу врятувати тата?» Олексія почали готувати до ТКМ: 5-річний син підходив як донор на 60%. 15 червня стовбурові клітини Макара трансплантували батькові. Пересадка пройшла успішно», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: