Франція передасть Чернігівщині мости

міст
Фото ілюстративне.

Уряд Франції спільно з промисловцями передасть Україні шість мостів. Їх встановлять в Чернігівській області замість об'єктів, зруйнованих в ході російського вторгнення.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА.

«Заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов подякував Франції та безпосередньо регіону Іль-де-Франс за значну допомогу області у її відновленні. Зокрема, завдяки підтримці французьких партнерів до нас мають надійти 6 мостів, що значно покращать наявну логістику. Крім того, французька сторона допомагає із забезпеченням альтернативних джерел живлення. А ще — надала насіннєву картоплю, якою вдалося засадити 30 га полів», - йдеться у повідомленні.

Дмитро Іванов підкреслив, що попри постійну небезпеку на кордоні, Чернігівщина, наскільки це можливо в нинішніх умовах, намагається повернутися до повноцінного життя. Першочерговим завданням залишається підготовка до опалювального сезону, а відтак — якнайшвидше відновлення пошкодженого житлового фонду та критичної інфраструктури.

«Маємо розроблений проєкт відновлення «FAST RECOVERY PLAN». До нього наразі включено понад 6,5 тисячі об’єктів, які потрібно відновити максимально швидко, враховуючи настання холодів. Адже 95% плану — житлові будинки», — зазначив заступник начальника ОВА.

Зі свого боку посол регіону Іль-де-Франс з питань міжнародних відносин та європейських прав Регіональної ради Іль-де-Франс Жоффруа Дідьє наголосив, що солідарність з українським народом залишається незмінною. Тому підтримка продовжуватиметься як у вже визначених напрямах, так і нових сферах.

Пан Жоффруа Дідьє зазначив, що наступного тижня голосуватимуть за виділення додаткових 250 тисяч євро для закупівлі п’яти генераторів та двох котлів. Генератори слугуватимуть для потреб критичної інфраструктури області, а також соціальної та медичної.

Крім того, регіон передасть тисячу ноутбуків для дітей Чернігівщини та спрямує 50 тисяч євро для роботи над психологічним станом дітей та їхніх родин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: