СБУ повідомила про підозру Царьову та ще 2 колаборантам, які намагалися «дійти до Києва»

Знімок екрана 2022-09-15 о 18.16.59

Служба безпеки України повідомила про підозру двом нардепам від «регіонів» Олегу Царьову та Володимиру Олійнику, а також так званій «міністерці закордонних справ «ДНР» Наталії Ніконоровій.

Вони відомі своїми українофобськими та сепаратистськими поглядами, а від початку російської агресії у 2014 році переховувалися від українського правосуддя, повідомляє пресслужба СБУ.

Досудовим слідством встановлено, що 24 лютого 2022 року зрадники незаконно поза межами пунктів пропуску перетнули державний кордон України та прибули на тимчасово окуповану зс рф територію Київщини для допомоги встановленню на ній окупаційного режиму.

Зокрема, задокументовано, що в тимчасово окупованому селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв’ю для росЗМІ, в яких:

  • називали українську владу «нацистами» та наводили маніпулятивні «факти», виправдовуючи російське вторгнення;
  • пропагували ідеї «руського міра» та розповідали про російських солдат-«визволителів від нацизму».

Встановлено, що ці фігуранти у супроводі озброєних військовослужбовців зс рф вторглися у церву під час богослужіння і схиляли селян до переходу на бік ворога. Зокрема, закликали визнати окупаційну владу країни-агресора та правомірними дії її збройних формувань.

Зловмисники неодноразово відвідували Катюжанську загальноосвітню школу, в приміщеннях якої окупанти катували українців, у тому числі, полонених, а сам соціальний об’єкт перетворили на вогневу позицію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: