Шанувальник партії шарія отримав 10 років ув'язнення за коригування вогню по Черкасах

суд

За даними СБУ колишній співробітник органів виконавчої влади у Черкасах та 27-річна жінка з Лисичанська отримали 10 і 12 років ув'язнення за коригування ворожого вогню.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

у Черкасах ворожим інформатором виявився колишній співробітник органів виконавчої влади, «шанувальник» забороненої в Україні партії шарія.

Контррозвідники встановили, що від початку широкомасштабного вторгнення рф чоловік збирав і передавав російським спецслужбам координати розташування:

  • блокпостів;
  • підрозділів ЗСУ та силових структур;
  • адміністративних будівель органів державної влади та судових установ.

У ході слідства встановлено, що він планував не тільки передавати інформацію агресору, а й запросив у свого куратора цілий арсенал зброї. За його словами, «хотів бути готовим підтримувати війська зс рф, коли вони зайдуть на територію Черкаської області».

СБУ спрацювала на випередження та затримала зрадника у червні цього року під час виконання ним чергового «замовлення» – зйомки одного з військових об’єктів регіону.

У Лисичанську 27-річна місцева мешканка після вторгнення рф була завербована представником російських окупаційних військ.

Під час боїв за Лисичанськ і Сєвєродонецьк зловмисниця передавала ворогу відомості про розташування та переміщення підрозділів Сил оборони України, у тому числі, кількість бойової техніки.

Вона корегувала вогонь російської артилерії по Лисичанську, зокрема, по району в якому проживала. Вона надсилала куратору фотознімки пошкоджених будівель і фрагментів ворожих касетних боєприпасів з місць влучань. Крім того, детально описувала точність влучання та масштаби руйнувань.

У квітні контррозвідники СБУ знешкодили корегувальницю, а також встановили та затримали інших членів агентурної мережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: