У Львові десантникові встановили перший біонічний протез руки (відео)

rcayman-28

У Національному реабілітаційному центрі  «Незламні» Першого медичного об'єднання Львова стартувала програма протезування. Перший біонічний протез руки встановили 33-річному десантникові Михайлові Юрчукові, який втратив кінцівки у боях із російськими загарбниками.

Про це повідомили у Першому ТМО у п'ятницю, 16 вересня.

«Український стартап Esper Bionic, Михайлу Юрчуку встановили за фінансової підтримки ІТ- компанії Symphony Solutions.Нині він вчиться користуватися протезом, «нову руку» називає квитком до повноцінного життя і дуже шкодує, що для багатьох інших, таких як він, незламних українців, ця мрія поки лишається нездійсненною», - йдеться в повідомленні.

З початку повномасштабного вторгнення Перше медоб’єднання Львова стало одним із головних медзакладів, куди везуть поранених українців. Це понад 5 тисяч дорослих та дітей. Багатьох із них ми відправили за кордон, зокрема, і на протезування. Тепер в цьому більше немає потреби.

З кожним таким українцем там працює мультидисциплінарна команда - хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець з реабілітації.

Також Національний центр реабілітації «Незламні» спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт «Протези для Незламних». У його межах найкращими у світі біонічними протезами вдасться забезпечити щонайменше пів сотні українців, які постраждали від війни. Ціна питання - сто мільйонів гривень. Долучитися може кожен. Достатньо лише натиснути «підтримати», або відправити благодійну SMS вартістю 20 грн на номер 88001.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: