У ОПУ розповіли, скільки населених пунтктів вже звільнили на Харківщині

школа
Харків

У межах контрнаступу українські захисники вже деокупували понад чотириста населених пунктів у Харківській області.

Про це повідомив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко у п'ятницю, 16 вересня.

«Харківщина - звільнено 421 населений пункт», - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня ЗСУ пішли у контрнаступ.

У Генштабі української армії напередодні заявили про звільнення від окупантів понад 20 населених пунктів на Харківщині. Військові ЗСУ публікують світлини та відео того, як заходять у села і як їх зустрічають українці.

Президент України Володимир Зеленський ввечері восьмого вересня підтвердив, що звільнено Балаклію, де вже розпочались зачистки. Правоохоронці шукають зрадників та колаборантів.

А в українській воєнній розвідці розповіли, що росіяни з 202-го окремого мотострілецького полку, що знаходяться у Харківській області, відійшли з позицій та перемістились у найближчу лісосмугу. Підрозділ залишився без командирів та зв’язку.

Окупанти намагалися чинити спротив наступу на Харківському напрямку, обстрілюючи позиції ЗС України з танків та важкої вогнеметної системи «Сонцепьок». Втім зазнали серйозних втрат, залишили позиції та малими групами відійшли назад. Скаржаться на потужний наступ ЗС України, відсутність боєкомплекту та техніки. Через відсутню логістику відступають дезорганізовано. Для відходу з бойових позицій використовують відібрані у місцевого населення велосипеди та моторолери. Багато військових іде пішки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: