ППО NASAMS: у Пентагоні розповіли коли в Україну прибудуть перші дві батареї

241569_nasams_digitalcombatsimulator
NASAMS. Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Пентагоні заявили, що передача NASAMS в Україну є питанням декількох місяців. Мовиться про дві батареї цього зенітно-ракетного комплексу.

Відповідну інформацію на відкритому брифінгу 16 вересня повідомив речник Міноборони США, генерал Патрік Райдер, повідомляє 24 канал. Це батареї дозволять посилити захист повітряного простору над Україною.

"Сподіваємося, що дві батареї NASAMS буде відправлено упродовж наступних 2 місяців. Ці системи ППО допоможуть Україні захиститися від небезпеки з повітря, зокрема від літаків, безпілотників та крилатих ракет", – заявив Патрік Райдер.

Він також додав, що Штати зможуть надалі постачати озброєння Києву та не бояться вичерпання запасів.

Заявивши про надання цієї зброї, у Пентагоні пояснили, що ППО NASAMS – це найновіший засіб протиповітряної оборони, який США постачають в Україну.

За словами заступника міністра оборони США Вільяма Лапланта, NASAMS – це перевірені системи, які реально змінять ситуацію на полі бою. Зокрема, відомо, що:

  • цей зенітний ракетний комплекс середньої дальності знищує повітряні об'єкти противника на середніх та малих висотах за будь-яких метеорологічних умов;
  • NASAMS діє на відстані до 40 кілометрів та до 20 кілометрів у висоту;
  • він є ефективнішим за радянські С-300 через більшу дальність.

Окрім того, керівник благодійного фонду "Повернись живим" Тарас Чмут заявив, що нові батереї замінять старі ЗРК, які зараз використовує українська армія.

Він пояснив, що ППО NASAMS може стати альтернативою для тих протиповітряних систем, які ми використовуємо зараз. Мовиться про перехід на стандарти НАТО в середньостроковій перспективі.

"Власне, так і буде. NASAMS розглядався як перспективна заміна для ЗРК "Оса", "Бук" і С-300. IRIS-T не розглядався, але якщо ми його будемо отримувати в якихось кількостях, то він посилить цю систему", – зазначив Чмут.

Нагадаємо, енприкінці серпня Володимир Зеленський та Джо Байден поспілкувались телефоном. Президент України подякував лідеру США за новий пакет допомоги. Зокрема, за включення до нового пакету допомоги зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Адже ці сучасні системи протиповітряної оборони допоможуть нам захистити міста від ракетного терору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: