В ОК "Південь" підтвердили, що удари по Кривому Рогу мають на меті зупинити контрнаступ

Фото 24 каналу

російські окупанти сподівалися авіаударами по Кривому Рогу зупинити наступ ЗСУ й спричинити гуманітарну катастрофу у місті. Ворог хоче підірвати нормальне забезпечення вільних українських територій.

Тактика кремля спрямована на досягнення конкретних військово-політичних цілей. Про це 24 каналу розповіла речниця оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Речниця командування "Південь" зазначила, що в окупантів простежуються "об'єднані цілі у терорі України".

"Вони намагаються справді створити техногенну катастрофу для того, щоб зупинити рух війська, а також тиснути на мирне населення. Тому що наближається зима і холоди, всі розуміють, що буде потреба в тому, щоб була забезпечена соціальна складова", – пояснила Гуменюк.

За її словами, якщо в населених пунктах будуть такі масштабні руйнування як у Кривому Розі, це потребуватиме залучення додаткових людських та фінансових ресурсів. На її думку, через це, ймовірно, місцева влада не зможе організувати на деокупованих територіях нормальне життя.

"Їхня задача наразі, навіть на тих територіях, де прийшли ЗСУ, принести розруху, максимальне обмеження в пільгах, зручностях, тому вони намагаються тиснути всіма силами. Де можуть – зброєю, де не можуть – застосовують сили природи", – резюмувала речниця.

Нагадаємо,

Нагадаємо, 16 вересня, російські війська вкотре нанесли ракетний удар по місту Кривий Ріг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: