У Румунії розкритикували ексміністра, який закликав поділити Україну

image (13)

Ексміністр закордонних справ Румунії Андрей Марга публічно закликав "поділити Україну на 4 частини". У МЗС країни наголосили, що такі заяви суперечать офіційній позиції.

У Міністерстві наголосили, що категорично відкидають позицію Марги. Він приймає та заохочує російські наративи, інформує 24 канал.

"Заяви перебувають у кричущій суперечності з офіційною позицією Румунії щодо незаконної, необґрунтованої та неспровокованої агресії росії проти України, а також з основними принципами міжнародного права, які сьогодні регулюють міжнародні відносини", – наголосили в МЗС.

Як повідомляє ЄП, колишній очільник МЗС та міністерства освіти Румунії Андрей Марга, що востаннє працював в уряді у 2012 році, а у радянські часи був інформатором румунської Секурітате, зробив заяву про потребу поділити Україну між Росією, Румунією, Угорщиною і Польщею. Колишній міністр заявив, що вважає "неприродніми" кордони України. 

Про це політик заявив цього тижня у виступі на книжковому фестивалі "Alba Transilvana" у румунському місті Альба Юлія.

Марга закликав поділити Україну на чотири частини

Про промову Марги стало відомо вихідними, коли на неї звернули увагу румунські медіа. Він стверджує, що вважає "неприродніми" кодони України. "Я стверджую це з усією відповідальністю, Україна у неприродніх кордонах. Вона має віддати свої території: Закарпаття – Угорщині, Галичину – Польщі, Буковину – Румунії, а Донбас і Крим – Росії. Це все території інших держав, не України", - заявив Андрей Марга, який позиціонує себе у якості історика.

Він також заявив, що "Румунія має триматися подалі від війни", що війна завершиться  безпековою угодою США, Китаю, Росії та ЄС, а також запевнив, що Україна нібито "далека від демократії".

У Румунії ж запевняють, що підтримують суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: