Наймолодшій - чотири роки: в Україні встановили 5 дітей, які постраждали від сексуального насильства від окупантів

діти
Фото ілюстративне

В Україні розслідують п'ять випадків сексуального насильства проти дітей, вчиненого російськими окупантами. Ідеться про постраждалих віком від 4 до 16 років, однак таких історій набагато більше.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін в інтерв'ю LB.ua, оприлюдненому 19 вересня.

За його словами, працювати з постраждалими дітьми складно. Прокурори використовують систему «зелена кімната», яка передбачає те, що психолог залишається поза баченням дитини, але він допомагає безпосередньо правоохоронцям.

«Це складно. Але в деяких випадках є свідчення, які можуть бути використані як докази по цих кримінальних провадженнях», — пояснив Костін.

Загалом щодо сексуального насильства під час війни в Офісі генпрокурора перебуває декілька десятків справ. У департаменті, що займається воєнними злочинами, створили спеціальне управління, яке займатиметься саме злочинами сексуального характеру під час війни.

«Це специфічний і дуже чутливий напрямок діяльності, він потребує певної підготовки. У нас є прокурори, які готові до цієї роботи. Зараз ми вибираємо в ОГП тих, хто буде там безпосередньо працювати», — сказав Костін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: