У Львові вдруге успішно прооперували жінку із онкологією

307926030_2692992390836216_8388290581500625991_n

Львівські медики прооперували пацієнтку Марії, яка в 29 років вдруге бореться із онкологією. Спершу в жінки діагностували рак кишківника, згодом - шлюнок.

Її історію розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова 19 вересня.

Із болями в животі Марія звернулася два роки тому. Після повного обстеження у неї діагностували остру кишкову непрохідність, яку спричинив новоутвір кишківника. Відтак лікарі провели операцію з видалення пухлини з первинним відновленням безперервності кишківника. У подальшому дівчина отримала хіміотерапевтичне лікування.

«Марія дотримувалася всіх рекомендацій лікарів-онкологів та проходила регулярні обстеження. Та через рік на плановому КТ виявили новоутвір шлунку. Це була ще одна злоякісна пухлина, що вразила організм молодої дівчини», - розповідають у Першому ТМО Львова.

Операція ускладнювалась проростанням пухлини в інші органи черевної порожнини. Хірурги видалили частину шлунку з новоутворенням, частину підшлункової залози, дванадцятипалу кишку, жовчний міхур, частину товстої кишки, на які пухлина поширилась. Все пройшло успішно.

«Шість днів Марія перебувала у відділенні реанімації та інтенсивної терапії під пильним наглядом Христини Орлинської, Олени Чупик та команди лікарів-анестезіологів, які працювали над порятунком її життя 24/7. Далі два тижні у відділенні ІІ хірургії Центру хірургії проходила відновлення та подальше лікування. Зараз Марія почувається краще та дякує лікарям за двічі врятоване життя. Хоча на дівчину чекає ще тривале лікування, та оптимізму вона не втрачає. Каже, що буде боротись, адже життя прекрасне», - додають у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: