У «Дії» невдовзі можна буде придбати військові облігації, - Мінцифри

дія
Фото: Мінцифри

У застосунку державних послуг  «Дія» незабаром з'явиться можливість придбати військові облігації.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у вівторк, 20 вересня.

«ЗСУ продовжують свій блискавичний контрнаступ, звільняючи українські міста. Скоро з'явиться можливість стати спонсором перемоги, придбавши військові облігації в «Дії», - анонсував він, додавши, що команда відомства уже працює над запуском облігацій у застосунку.

Українці матимуть змогу їх придбати задля підтримки економіки та пожертви на потреби української армії. Згодом - кошти можна повернути із відсотками, пояснив Федоров.

«Кожна облігація матиме назву тимчасово окупованого міста. Тобто купуєте облігацію Херсон, Мелітополь, Маріуполь або Крим — фінансуєте економіку країни та ЗСУ, а наші воїни працюють, щоб вже скоро над кожним з цих міст підняли синьо-жовтий стяг. Військові облігації в Дії — це класичний win-win: спонсорування перемоги України над росією та гарантований прибуток», - заявив очільник Мінцифри.

Та пообіцяв розповісти деталі згодом.

Що таке військові облігації

Державні військові облігації - це кошти на підтримку ЗСУ. За них забезпечуватимуть українських захисників зброєю, набоями, технікою, їжею та ліками, пояснюють у Міністерстві фінансів України.

Придбавши військові облігації, людина також підтримує економіку України під час воєнного стану. За ці гроші виплачуватимуть зарплатні, пенсії, соцвиплати. Кожна куплена військова облігація - інвестиція у поразку рф. Бонус - 11,5% річних, додали у Мінфіні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: