Другий у світі, встановлений українцеві: у Львові біонічний протез руки отримав пацієнт, що втратив кінцівку під час війни

photo_2022-09-21_12-39-13

У Національному реабілітаційному Центрі «Незламні» встановили біонічний протез руки українцеві Юрієві Бахіру, який втрав кінцівку через мінно-вибухову травму.

Про це повідомив гендиректор Першого медичного об'єднання Львова, на базі якого дії Центр, Олег Самчук у середу, 21 вересня.

«Найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері, встановлений українцеві в Україні. Його отримав пацієнт Національного реабілітаційного Центру «Незламні» Юрій Бахір. Він втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми. Це другий такий протез у світі, який встановлено українцеві. Перший в США за сприяння Першої леді України Олени Зеленської отримала 9-річна Саші з Бучі. Біонічний протез руки «TrueLimb» - унікальна розробка американської компанії», - зазначив він.

Самчук пояснив, що цей протез встановлють людині щойно загоїлася рані. Він регуляється на пульті. І завдяки спеціальний сенсорам при скороченні м'язів дозволяє рухати пальцями.

«Незламні» розпочав співпрацю з виробником високоякісних біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow у межах розширення програми протезування. У майбутньому завдяки глобальній організації Singularity Group, українському фонду Red Line та провідній креативній агенції Tabasco такими протезами планується забезпечити сотню українців.

Їх уже очікують кілька наших захисників. Серед них - 43-річний Олександр Яшук. Чоловік втратив кінцівку у боях біля Чорнобиля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: