Окупанти вдарили по 30 населених пунктах України, а ЗСУ відбили чотири ворожі атаки на Донбасі

306546215_413897600923324_8112257116834229665_n
Знищена російська техніка. Фото: Генштаб ЗСУ

Упродовж доби україснькі захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп’янськ, Веселе, Зайцеве, Курдюмівка та Бахмутське.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 середи, 21 вересня.

Повідомляється, що ворог продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації на Донеччині, організації та утриманні захоплених територій, а також намагається завадити активним діям Сил оборони на окремих напрямках.

росіяни обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, а також перегруповує свої війська та постійно веде повітряну розвідку.

За добу ворог завдав 5 ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснив 17 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України. Унаслідок ударів російських військ постраждала інфраструктура більш як 30 населених пунктів. Серед них - Харків, Слов’янськ, Печеніги, Покровськ, Полтавка, Білогорівка, Невельське, Мар’їнка, Миролюбівка та Високопілля.

Зберігається загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів на всій території України, додають у Генштабі.

Ситуація по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін.
  • На інших напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії:
  • На Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Залізний Міст і Гута-Студенецька Чернігівської області та Манухівка, Бачівськ, Бояро-Лежачі, Волфине, Голишівське і Тур’я Сумської області;
  • На Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Грушівка, Куп’янськ, Ветеринарне, Гоптівка та Глибоке;
  • На Краматорському напрямку – Ярова, Студенок, Тетянівка, Богородичне, Райгородок, Закітне та Озерне;на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмутське, Роздолівка, Кліщівка, Краснополівка, Званівка, Юр’ївка та Нью-Йорк;
  • На Авдіївському напрямку – Авдіївка, Красногорівка, Опитне, Мар’їнка, Водяне та Первомайське;
  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали близько 25 населених пунктів. Зокрема, Вугледар, Золота Нива, Гуляйполе, Рівнопілля та Зелене Поле.
  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали понад 35 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. З метою ведення розвідки і коригування вогню ворог здійснив понад 60 вильотів БпЛА. Щонайменше шість безпілотних літальних апаратів задіяв для завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: