МАГАТЕ почали переговори з Україною та росією заради встановлення безпекової зони навколо ЗАЕС

_14850

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про початок переговорів із Україною та рф щодо параметрів зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на допис Гроссі у Твіттері.

«Ми розпочали конструктивні та активні консультації з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою щодо створення безпекової зони навколо Запорізької АЕС», - написав Гроссі.

Він також додав, що схожі консультації розпочав із главою мзс рф сергієм лавровим.

Сам Гроссі на пресконференції на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що сподівається найближчим часом відвідати Київ, а «можливо, пізніше» поїхати до росії.

Нагадаємо, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі проведе на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку консультації на високому рівні щодо створення зони фізичної та ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: