На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу постраждав 8-річний хлопчик, - прокурори

діти
фото ілюстративне

За час повномашстабного російського вторгнення в Україні постраждали 1158 дітей. За останні дні зросла кількість поранених.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України у четвер, 22 вересня.

Там кажуть, що 21 вересня через російський обстріл Курахового Донецької області поранено 8-річного хлопчика. А днем раніше через ворожий удар по Куп'янську на Харківщині поранено 16-річного підлітка.

З 24 лютого в Україні внаслідок російської збройної агресії загинули щонайменше 391 дитина. Ще принаймі 767 отримали поранення, утім цифри - неостаточні, адже триває робота із встановлення там, де тривають активні бойові дії, на тимчасоов окупованих та вже звільнених територіях.

Ювенальні прокурори заявляють, що найбільше дітей постраждали у Донецькій області (399), на Харківщині (226) та Київщині (116).

Окрім цього, на Миколаївщині постраждали 72 неповнолітніх, 68 - у Чернігівській, 61 - Луганській, 57 - Херсонській, 47 - на Запоріжжі та 26 - у Дніпропетровській областях.

Поміж цим, через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2500 закладів освіти. З них 289 - зруйновано повністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: