Під час окупації Київщини росіяни роздягали та били у тактичних рукавицях цивільних, які не видавали інформацію про ЗСУ, - прокуратура

msg-1133451516-6069
Фото: Офіс Генпрокурора

В Україні притягнуть до суду російсього офіцера так званої «миротворчої» бригади, котрий разом зі своїми побратимами-окупантами знущалися над цивільними під час окупації Київської області у березні нинішнього року.

Про це повідомляють у Офісі Генпрокурора України 22 вересня.

Розповідають, що старший лейтинант - командир мотострілецької роти 15-ї «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил рф у звільненому нині Мокреці полонили двох безбройних селян.

«Під час незаконного допиту він принижував полонених та вимагав надати інформацію стосовно проукраїнськи налаштованих мешканців села, військовослужбовців ЗСУ та бійців тероборони. Окупант бив потерпілих, вдягнувши тактичні рукавиці з пластиковими вставками. За його наказом полонених роздягали та продовжували бити, змусили спуститися до підвалу», - йдеться в повідомленні прокурорів.

Цього ж місяця під час тимчасової окупації Заворичів Броварського району разом із іншими російськими військовими в одному з будинків він проводив незаконний допит місцевого мешканця. На виконання його наказу окупанти відкрили вогонь по громадянину, який повз проїжджав на скутері, поранивши його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: