В Україні судитимуть десятьох окупантів, які знущались над мешканцями Бучі

msg-1133451516-6106
Фото: Офіс Генпрокурора

До суду скерували обвинувальні акти щодо десяти російських окупантів, які катували та погрожували вбивством мирним мешканцям Бучі на Київщині.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України 23 вересня.

Ідеться про військових 64-ї окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил рф у складі 35 загальновійськової армії.

Під час окупації міста Буча впродовж березня нинішнього року російські військові тримали у заручниках цивільних людей, які не брали участі у бойових діях і не мали зброї. Вони не забезпечували утримуваних продуктами харчування та водою.
 
Обвинувачені позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки зв’язували пластиковими хомутами. Потерпілим погрожували вбивством і цілеспрямовано стріляли у їх напрямку.

«Для отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, мирним мешканцям завдавали тілесні ушкодження. Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи особисті речі та побутову техніку», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: