Окупанти скинули на позиції ЗСУ контейнери з хімічною отрутою

image (2)
Фото 24 каналу

Російські загарбники застосували отруту проти українських захисників на Півдні. Ворог скинув на позиції Збройних Сил України контейнери з хімічною отрутою.

Про це 24 каналу сказала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Вона наголосила, що ворог вдається навіть до таких засобів через те, що не має інших успіхів.

Гуменюк зазначила, що те, що сталося, стосується загалом тактики російських окупантів. Адже ворог періодично погрожує нам техногенними катастрофами, намагаючись уражати об'єкти критичної інфраструктури, шантажуючи ядерною катастрофою, постійно тримаючи під загрозою Запорізьку АЕС та інші станції.

"Тому підрозділи готові до реагування на такі випадки. Але світова спільнота має знати, що ворог використовує будь-які способи саме через те, що не має інших успіхів", – наголосила керівниця пресцентру ОК "Південь".

Вона зауважила, що застосування хімічної зброї в будь-якому випадку є небезпечним і може викликати у людини симптоми аж до смертельних. Про це мовиться в описі кожного отруйного способу впливу.

"Наразі ми були готові до того, що така реакція може бути у ворога, тобто аж до застосування хімічної зброї. Тому уражень чи критичних станів немає, реагування підрозділів було адекватним і швидким", – сказала Гуменюк.

Вона додала, що дзеркальна відповідь на такі дії росії є неможливою, оскільки Україна дотримується норм міжнародних конвенцій, зокрема, того, що стосується законів ведення війни. Водночас кожен такий випадок фіксується, щоб передати всі матеріали для реагування в міжнародних судах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: