Подоляк розповів, чи можна завершити війну до кінця 2022 року

c9eb317-podolyak690

Завершення війни до кінця цього року малоймовірне, навіть попри успіхи ЗСУ та слабку армію противника. Росія все ще має значні ресурси.

Таку думку висловив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк. Він наголосив, що реальність жорстока – росія не шкодуватиме ні людей, ні інших ресурсів у цій війні.

"Ми хотіли б закрити цю тему, і не тільки референдуму, а й питання окупації з боку росії і повного звільнення наших територій. Але реальність більш жорстока, і це життя. Треба розуміти, що у росії великі резерви живої сили, і зараз оголошено мобілізацію. Росія не шкодуватиме людей, яких буде "витрачати" на цю війну", – заявив Подоляк.

Радник зазначив, що після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині політична еліта росії почала розуміти, що вона може програти війну, а країни світу переконались в слабкості армії та військово-промислового комплексу країни-агресорки .

"У Росії немає талановитих полководців, стратегів і тактичних командирів. Я б сказав, що росія не була повністю готова до цієї війни", – додав Подоляк.

Водночас він вважає, що попри усе росія й надалі має велику кількість ресурсів: живу силу, техніку та боєприпаси. Тож, це не короткочасний процес.

"На жаль, нам доводиться звільняти наші території ціною життів наших людей, і це не короткостроковий процес. Звичайно, ми хотіли б сказати, що території України будуть звільнені до зими, до Нового року. Я можу тільки сказати: Дай Боже!", – підкреслив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: