Путін особисто не дозволив відступати з Херсона: було б "принизливим визнанням поразки", – NYT

image (1)
Фото 24 каналу

Збройні Сили України продовжують давати відсіч ворогу на Херсонському напрямку. Президент росії розуміє скрутне становище своїх солдатів, однак відступати їм забороняє.

Від перших тижнів війни Херсон під обстрілами та контролем росіян. Проте у вересні 2022 року ситуація змінюється – загарбникам усе важче тримати оборону.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на The New York Times.

Як повідомляє американське видання The New York Times, в останні тижні президент росії активно бере участь у плануванні стратегії війни проти України. Лідер країни-терористки відхилив прохання своїх командирів залишити Херсон.

"Відхід із Херсона дозволив би російським військовим організовано відступити через Дніпро, зберігши техніку та врятувавши життя солдатів", – пише американська газета.

"Здача міста" росіянами означала б повну поразку кремля в цій війні, тому путін тримається до останнього за можливість контролювати Херсон. Однак його наказ "бути до кінця" лише деморалізує та демотивує армію загарбників.

21 вересня президент росії оголосив часткову мобілізацію по всій території своєї держави. На службу мають призвати 300 тисяч громадян держави-агресорки.

The New York Times зазначає, що кремлю бракує військ, аби продовжувати наступ. Також ворожій армії бракує озброєння та високотехнологічної техніки.

Американський генерал Марк Міллі заявив, що "стратегічна ініціатива" на стороні України. Але, очевидно, розслаблятися зарано.

"Територія навколо Херсона є критичним театром війни, що має глибокі стратегічні наслідки для Києва та москви", – пише The New York Times.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: