У Дагестані спалахнули протести проти мобілізації, поліція почала стріляти

Безымянный

Удень 25 вересня жителі села Ендірей у Дагестані перекрили федеральну трасу Хасавюрт-Махачкала, протестуючи проти мобілізації. Поліція відкрила стрілянину в повітря.

Про це повідомляє УП з посиланням на "Медуза".

Повідомляється, що з села у межах мобілізації призвали 110 осіб, і люди вийшли на акцію, щоб захистити своїх синів, братів і чоловіків.

Судячи з кадрів очевидців, поліція пострілами в повітря спробувала розігнати протестувальників. Чи є постраждалі або затримані, невідомо.

У соцмережах люди пишуть, що налаштовані рішуче. Місцеві жителі наголосили, що мовчали надто довго й самі довели ситуацію до того, що влада вирішила "утилізувати" їхніх дітей.

У місцевих телеграм-каналах людей закликають не бути пасивними й перешкоджати затриманню інших. Тоді кожен протестувальник знатиме, що зможе отримати допомогу. Також людям рекомендують скористатися масками, аби закрити обличчя.

У мережі публікують кадри жорстоких затримань. В однієї з протестувальниць стався напад.

Близько 17:15 у мережі повідомили, що правоохоронці відкрили вогонь.

Також сьогодні у російському Якутську на площі Орджонікідзе відбулася акція, на яку вийшли жінки, вимагаючи "припинити геноцид" і повернути чоловіків додому з війни проти України.

Журналісти повідомляють, що людей прийшло багато, багато хто прийшов сім'ями, переважно жіночою половиною, з бабусями, доньками.

Спочатку поліція просила жінок розійтися. До кінця заходу затримання відбулися, але їхня кількість невідома. Видання повідомляло про автобус затриманих і оцінило дії поліції як "агресивні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: