Великобританія ввела санкції проти рф через псевдореферендуми

британія1

Сьогодні, 26 вересня, Велика Британія оголосила про нові санкції у відповідь на проведення російським режимом фіктивних референдумів у 4 областях України.

Про це повідомляється на урядовому порталі Великобританії.

Міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі сьогодні оголосив про введення 92 санкцій у відповідь на проведення російським режимом фіктивних референдумів у 4 регіонах України, що є явним порушенням міжнародного права, включаючи статут ООН.

«російський режим організував ці фіктивні референдуми у відчайдушній спробі захопити землю та виправдати свою незаконну війну. Цей процес відображає їхній підхід до Криму в 2014 році, поєднуючи дезінформацію, залякування та підроблені результати. Ці референдуми не є волевиявленням українського народу і є грубим порушенням територіальної цілісності та політичної незалежності України», — йдеться у повідомленні.

«Фіктивні референдуми, які проводяться під дулом пістолета, не можуть бути ні вільними, ні чесними, і ми ніколи не визнаємо їх результати. Вони дотримуються чіткої моделі насильства, залякування, тортур і примусової депортації в захоплених росією районах України.

Сьогоднішні санкції стосуватимуться тих, хто стоїть за цими фіктивними голосуваннями, а також осіб, які продовжують підтримувати загарбницьку війну російського режиму. Ми підтримуємо український народ, і наша підтримка триватиме стільки, скільки буде потрібно для відновлення його суверенітету», — заявив очільник МЗС Великобританії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: