Луцький терорист, який 2020 року захопив автобус із людьми, просидить 13 років за ґратами

ter5

Максима Кривоша, який у липні 2020 року захопив у заручники 13 людей рейсового автобуса у Луцьку та утримував їх 12 годин, засудили на 13 років в'язниці.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора України 26 вересня.

«Луцький терорист» 21 липня 2020 року, маючи при собі собі автомат Калашникова, боєприпаси та вибухові пристрої, захопив в заручники 13 людей – водія та пасажирів рейсового автобуса, серед яких був неповнолітній.

Упродовж дня він також здійснював постріли із наявної в нього зброї, підірвав гранату поблизу службового автомобіля поліції та кинув ще одну гранату в бік правоохоронців, посягаючи на їхні життя.

 Суд визнав місцевого жителя винним у захопленні та триманні заручників, вчиненні терористичного акту, незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями, примушуванні працівника автотранспорту до невиконання службових обов’язків шляхом погрози вбивством, незаконному заволодінні транспортним засобом, замаху на вбивство працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 259, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 280, ч. 3 ст. 289 та ст. 348 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: