Найбільший аеропорт Польщі більше не приймає росіян

e153ce0244a7d300fe4db0f0ff430a3c

Від сьогодні, 26 вересня, громадяни росії не зможуть перетинати польський кордон у аеропорту імені Шопена, що у Варшаві.

Згідно з розпорядженням Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, громадяни росії не можуть в'їжджати на територію Польщі, повідомляє газета Wyborcza.

«Згідно з розпорядженням Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, Польща посилила обмеження на в’їзд для російських громадян», – йдеться в прес-релізі аеропорту.

Це результат домовленостей прем’єр-міністрів Польщі, Естонії, Литви та Латвії. За даними МВС, розроблено спільну регіональну позицію щодо можливостей подорожей. Згідно з новими правилами, з 19 вересня 2022 року громадяни російської федерації не можуть в’їжджати на територію Республіки Польща через зовнішній кордон з економічною, спортивною, туристичною чи культурною метою.

Заборона також стосується в’їзду через повітряні та морські пункти пропуску.

«Ініціатива спрямована на мобілізацію решти держав-членів Європейського Союзу та його інституцій для прийняття спільної позиції щодо обмеження поїздок російських громадян, крім абсолютно необхідних», - повідомляє Міністерство внутрішніх справ та адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: