Сайт Вагнера та воєнторги: за два тижні українські айтівці атакували понад 4 тисячі російських ресурсів

айті5

З 12 по 25 вересня нинішнього року українська ІТ-армія призупинила роботу понад чотирьох тисяч російських ресурсів, повідомили у Мінцифри 26 вересня.

«ІТ-армія продовжує розхитувати економіку ворога та деморалізувати росіян на цифровому фронті», - йдеться в повідомленні.

Ідеться про:

  • Сайт групи Вагнера, яка збирає російських в’язнів для війни в Україні. Було здобуто всі дані, які зберігалися на сайті. На кожного ката, вбивцю та ґвалтівника чекає суворе покарання.
  • Ресурси молодої гвардії єдиної росії. ІТ-армія дістала звідти списки молодих путіністів, які були або є на окупованих територіях, допомагають приховувати військові злочини та проводити незаконні референдуми. Ім'я кожного нелюда відомо, покарання не за горами.
  • Серце «цифрової росії» — портал «Госуслуги». До нього причетні сотні сторонніх послуг та сервісів, які задіяні в державних, економічних та військових сферах. Через атаку на портал росіяни не могли отримати бажані послуги.
  • Сайти для пошуку роботи. На таких сайтах міністерство оборони росії часто публікувало вакансії військових. Тепер для росіян жодна вакансія недоступна, як і самі портали.
  • Воєнторги рф. Через це росіяни не могли замовити необхідне спорядження для своїх солдатів-вбивць, які продовжують вести війну в Україні.
  • Сайти з продажу автоінструментів. ІТ-армія перекрила не тільки можливість росіянам продавати в рф контрабанду у вигляді інструментів для авто з Європи, а і купувати необхідне автоприладдя своїм солдатам-вбивцям на фронт.
  • Комерційний банк Открытие. DDoS-атака на інфраструктуру банку заблокувала росіянам можливість користуватися банківськими послугами онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: