Четверо полонених бойовиків «л/днр», які воювали проти України, сядуть за ґрати

msg-1296224042-5216

Ще чотири бойовики терористичних організацій «л/днр», які воювали на сході України, отримали реальні терміни ув'язнення від 10 до 15 років.

Як повідомляють у Службі безпеки України, окупанти потрапили у полон українських захисників під час боїв на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках.

Вирок 14 років позбавлення волі отримав ворожий «снайпер-радіотелефоніст», якого бійці ЗСУ взяли в полон у Момотовому на Харківщині. 23-річний громадянин рф, мобілізований із Донецька, воював проти українського війська в окремому стрілецько-снайперському взводі 3 батальйону 115 полку так званого «днр» зс рф.

У полон бойовик потрапив разом зі своїм взводом під час звільнення селища Момотове.

Іншого, уродженця Антрациту, стрільця 208 полку так званої «народної міліції лнр», бійці ЗСУ взяли у полон під час боїв у районі міста Рубіжне на Луганщині. Враховуючи той факт, що він є громадянином України, за перехід на бік ворога в період збройного конфлікту йому інкриміновано державну зраду.

Таким чином, його засуджено до 15 років позбавлення волі за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Двом іншим захопленим у полон бойовикам судді винесли вирок 10 років позбавлення волі.

Один із них - «старший стрілок» гранатометного взводу незаконного воєнного формування «лнр», який потрапив у полон під час боїв за Сіверськодонецьк.

Інший бойовик - мешканець селища Зимогір’я Луганської області. Воював у складі так званого «2 армійського корпусу» російських окупаційних військ на території Луганської та Донецької областей.

Обох бойовиків суд визнав винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: